Vogels

Vogels


Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

In mei leggen alle vogels een ei.


Werk in uitvoering .....

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. In mei leggen alle vogels een ei, zomaar twee Nederlandse spreekwoorden, waarbij een vogel betrokken is.


Al sinds mensenheugenis kijken we met bewondering naar deze mooie dieren en hebben we geprobeerd om hun kunst van het vliegen te evenaren.


Denk bijvoorbeeld aan de vlucht van Icarus, een verhaal uit de Griekse mythologie, waarbij vader en zoon het luchtruim kozen met zelf gemaakte vleugels.

Of aan de luchtvaartpioniers die allerlei ingenieuze toestellen verzonnen, om zelf het luchtruim te kiezen.Sinds 2017 ben ik mij, naast het fotograferen van insecten, steeds meer toe gaan leggen op het fotograferen van vogels.

Zeker in de winterperiode is dit bij gebrek aan insecten, een aangename aanvulling op mijn repertoire. ;-)


In het seizoen 2017/2018 heb ik met een vaste regelmaat een bezoek gebracht aan de Oostvaardersplassen en heb ik de nodige vogels op foto weten vast te leggen. Eén van mijn vaste stekken daar was Vogelkijkhut de Poelruiter, alwaar ik onder andere de IJsvogel heb mogen fotograferen. Qua kleur vind ik dit toch één van de mooiste vogels die Nederland rijk is.


Ik heb inmiddels de nodige Vogelfoto's verzameld, welke ik jullie via deze pagina('s) wil gaan tonen.


Anatidae, de familie der

eendachtigen onder de

zwemvogels


Een lang gekoesterde wens,

een fotoserie van de Zeearend.

(Schotland 2019)


Eind maart, een weekje

vogelspotten op

Terschelling.