Vogels Oud

Vogels


Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

In mei leggen alle vogels een ei.


Eén zwaluw maakt nog geen zomer. In mei leggen alle vogels een ei, zomaar twee Nederlandse spreekwoorden, waarbij een vogel betrokken is.


Als sinds mensenheugenis kijken we met bewondering naar deze mooie dieren en hebben we geprobeerd om hun kunst van het vliegen te evenaren.


Denk bijvoorbeeld aan de vlucht van Icarus, een verhaal uit de Griekse mythologie of aan de luchtvaartpioniers, die vogelvleugels probeerde na te bouwen, in een poging om zelf het luchtruim te kiezen.

Sinds enige tijd leg ik mij, metname in de winterperiode, meer toe op het fotograferen van vogels. Niet alleen door het gebrek aan insecten, maar ook omdat ze gewoon mooi zijn.


Op dit moment ben ik regelmatig in de Oostvaardersplassen te vinden. Eén van mijn vaste stekken is daar Vogelkijkhut de Poelruiter, mede door de aanwezigheid aldaar van de IJsvogel. Qua kleur vind ik dit de mooiste vogel die Nederland rijk is.


Het aantal soorten wat ik op de foto heb is op dit moment nog beperkt, dus op dit moment volsta ik nog even met één vogel-

pagina. Maar als er in de toekomst meer soorten volgen, dan

ga ik wellicht een uitsplitsing maken op soortgroepen.Hieronder een aantal foto´s van vogelsoorten die ik tot dusver heb waargenomen:


Het gaat te ver om al mijn vogelfoto´s op deze pagina te tonen.

Voor meer foto´s kun je terecht in de bijbehorende gallerij,

via de onderstaande knop: