Nieuwe Soorten

Nieuwe Soorten Insecten


Foto´s van nog niet eerder waargenomen soorten.

Sinds 2011 ben ik serieus werk gaan maken van het fotograferen van insecten, reptielen, amfibieën, vogels, planten en nog meer moois. Kortom, bijna al het moois wat de natuur voortbrengt leg ik vast met mijn camera.

In de loop der jaren bouw je zo een flinke collectie foto´s op en leg je ook ieder seizoen weer andere soorten vast.

Na vijf seizoenen natuurfotografie, ben ik in 2016 begonnen met het registreren van soorten die ik in dat jaar voor het eerst heb weten vast te leggen.

Aangezien veel dieren kiezen voor een specifiek biotoop, kom ik in ieder nieuw gebied wat ik bezoek weer nieuwe  soorten tegen, maar ook in onze eigen tuin fladert of kruipt er regelmatig een soort voorbij, die ik nog niet eerder heb gezien.

Op zich niet zo vreemd, want sommige soorten zijn slechts voorbijgangers. Afgelopen zomer hadden we een bijzondere wesp in de tuin, waarvan ik binnen een halve minuut een aantal foto´s gemaakt heb en welke ik daarna ook nooit meer gezien heb. Ik was dus precies op het juiste moment in de tuin.Hieronder een selectie aan foto´s van bijzondere nieuwe soorten die ik sinds 2016 heb waargenomen:Voor meer foto´s van nieuwe waarnemingen in een bepaald jaar,

kun je terecht op de betreffende pagina´s.