Natuur in Beeld

Natuur in Beeld


Overzicht van de Nederlandse Biodiversiteit.

Natuur in Beeld is een initiatief van het Naturalis Biodiversity Center & Partners. Het streven van dit initiatief is, om de Nederlandse biodiversiteit zo compleet mogelijk in beeld te brengen. Door de inspanningen van een aantal professionals en een groot aantal enthousiaste amateurs, komt er van steeds meer soorten fotomateriaal beschikbaar, maar zijn er helaas ook nog veel soorten waar geen beeldmateriaal voor handen is.

 

In 2013 heb ik al een aantal bijdragen mogen leveren aan deze beeldbank, maar de afgelopen jaren was dit helaas niet mogelijk. De hele beeldbank is in de tussentijd grondig op de schop gegaan en er is een nieuwe omgeving aangemaakt voor het aanbieden van foto´s. Na een uitgebreide testperiode is het sinds kort weer mogelijk om beeldmateriaal aan te bieden.

 

Sinds oktober 2016 ben ik druk bezig om te zien of ik fotomateriaal in mijn archief heb, wat in aanmerking komt voor plaatsing op Natuur in Beeld. De foto´s moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Naast de kwaliteit en de grootte van de fotobestanden is het ook van belang, dat de aangeboden foto´s een meerwaarde hebben ten opzichte van het reeds beschikbare materiaal. Voor alle voorwaarden kunt je terecht op de startpagina van Natuur in Beeld.


Inmiddels zijn er al 161 van mijn foto´s opgenomen in de beeldbank, waarvan ik bij een aantal soorten de eerste beeldaanbieder ben. Op dit moment zijn er geen foto´s in behandeling die wachten op goedkeuring voor plaatsing.

 

Kijk voor mijn bijdragen aan dit initiatief naar mijn fotopagina op Natuur in Beeld.


Hieronder een aantal van mijn foto´s, welke reeds gepubliceerd zijn op Natuur in Beeld.

Roodgatje
Gewoon knuppeltje
Achaius oratorius
Weidebeekjuffers
Veenglimmer