Olifantenvallei

Olifantenvallei


Het onderkomen van de Aziatische Olifanten

De Olifantenvallei is één van de deelgebieden binnen de Jungola. De vallei bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte en biedt onderdak aan een kudde Aziatische Olifanten.

De beide gedeelten zijn ruim van opzet en bestaan uit een zanderig landgedeelte (aangekleed met boomstammen en rots partijen) en grote waterpartijen.


De kudde bestaat uit een volwassen mannetje, een aantal vrouwtjes en het nodige jonge grut, waaronder een aantal echte pubers. Met name die pubers lopen regelmatig te ravotten en soms ben je getuige van een heerlijk waterballet.


De groep wordt meestal in tweeën gesplits, zodat er dagelijks zowel binnen als buiten olifanten te zien zijn.


Iedere dag wordt op vaste tijden de een olifantenpresentatie gehouden, waarbij één van de verzorgers tekst en uitleg geeft over het leven van de olifanten en het wel en wee binnen de kudde.


Vanaf de wandelpaden die rond de vallei lopen heb je goed zicht op de kudde en op een aantal punten kom je wel heel dichtbij, waar door je goed kunt ervaren hoe groot een olifant eigenlijk is.


In het binnengedeelte bevindt zich nog een grote waterval en met een beetje mazzel kun je getuige zijn van een douchende olifant.

Gelukkig heb ik een aantal foto´s kunnen maken van de mannetjes olifant onder de waterval, een spectaculair gezicht.Hieronder een aantal overzichtsfoto´s van de olifantenvallei .....

(Binnenkort meer foto's.)..... en hieronder nog een aantal foto´s van de olifanten zelf.