Nortica

Nortica

Daar waar twee Arctische werelden samenkomen.

(North meets South)

Nortica is één van de 3 themagebieden van de Wildlands. In dit gebied vindt je onder andere de IJsberenbaai, het Pinguïnstrand, het Rattenmagazijn en de Robbenhâfen. En sinds kort zijn er ook een paartje Laplanduilen en een paartje Sneeuwuilen gevestigd.

 

Robbenhâfen biedt onderdak aan de Pelsrobben en de Zeeleeuwen. De dieren hebben een groot bassin waar ze heerlijk rond kunnen zwemmen en het geheel is aangekleed met rotspartijen en een strandje.

 

Het Pinguïnstrand biedt onderdak aan een grote kolonie Humboldt-pinguïns. Het verblijf wordt in tweeën gesplitst door een brug, waarvan zowel het publiek als de pinguïns gebruik maken. De pinguïns hebben ten alle tijden voorrang.

 

 

 

In de IJsberenbaai zijn momenteel drie ijsbeervrouwtjes gehuisvest. De ijsberen worden actief gehouden d.m.v. allerlei speelattributen en door het verstoppen van voedsel. Je kunt de ijsberen zowel van bovenaf als onderwater bekijken via een aantal grote ramen in het bassin.

 

Naast al deze dieren kent Nortica nog een aantal andere attracties, zoals de 4D Testride Arctic 1, het Poolstation, de Terra Explorer en niet te vegeten het Norticatheater, waar op vaste tijden een zeeleeuwenshow wordt gepresenteerd.

En uiteraard ontbreken ook hier de horecavoorzieningen niet.

 

Ik wil proberen mijn foto´s te verdelen over de verschillende onderdelen van Nortica.

 

Via één van de onderstaande foto´s wordt je doorgelinkt naar het betreffende onderdeel.

Robbenhâfen

 

Robbenhâfen

Pinguïnstrand

 

Pinguïnstrand

En nog een paar foto´s van een aantal waarnemingen.

 

Dreams don´t work, unless you do